Dutch Sustainable Fashion Week

dsfw

In meer dan 150 gerenommeerde winkels door heel Nederland wordt duurzame mode onder de aandacht gebracht tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week. Deze wordt van 9 t/m 18 oktober georganiseerd om de consument te laten zien hoe mooi eerlijke mode is en te vertellen waar men op kan letten tijdens het shoppen. Vele multi-brand stores werken samen met grote merken als Claudia Sträter en Expresso om de inspirerende verhalen te vertellen achter duurzame kledingstukken. DSFW zal beginnen op 9-10, de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Met een spectaculaire fashionshow in The College Hotel in Amsterdam wordt donderdagavond 8 oktober de week geopend.

De Dutch Sustainable Fashion Week is een initiatief van Goodbrandz, in samenwerking met Urgenda, Kiesduurzamemode, Euretco en InRetail, met ondersteuning van MVO Nederland en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze week staat in het teken van het op een positieve manier bewust worden van duurzame fashion. 68% van de consumenten wil namelijk graag duurzame kleding kopen, slechts 11% daarvan weet echter waar zij dit kan kopen (bron: Goodbrandz). Fabels zoals ‘duurzame kleding is veel duurder’ en ‘duurzame kleding is niet fashionable’ worden van de baan geveegd. Duurzame fashion is hot and happening!

What if this dress could talk?

what-if-this-bag-could-talkDe goede achtergrondverhalen en de makers van de deelnemende merken worden uitgelicht met de slogan What if this … could talk?. Retailers gebruiken hangtags voor de duurzame kledingstukken, showcards met informatie die gepresenteerd worden bij de merken en een hanger in de paskamer met tips om je garderobe te verduurzamen. Consumenten informeren over de herkomst, instrueren over duurzaamheid en waar ze op kunnen letten, dat is het doel van deze campagne. Ons samen sterk maken om duurzame mode herkenbaar te maken bij de consument, om het enthousiasme op te wekken en vraag te creëren met als gevolg dat fabrikanten hun processen gaan verduurzamen, dat is waar het om draait.

 

Inspirerende verhalen

Op de website www.DSFW.nl worden de deelnemende stores vermeld, waaronder Wehkamp, De Rode Winkel, Nukuhiva, Gimbrère Mode, Voorwinden, Rinsma, Van Os, Het Groene Warenhuis en Tally Ho, en de inspirerende verhalen achter de deelnemende merken worden uitgelicht. Bekende Nederlanders zoals Thekla Reuten, Katja Schuurman, Frederique van de Wal, Hans Ubbink, Do en Milouska Meulens vertellen op de website hun eigen inspirerende verhalen achter hun keuze voor duurzame kleding. Ook is er veel informatie te vinden over hoe je duurzamere keuzes kunt maken.

Consument heeft de macht

“De Dutch Sustainable Fashion Week is een mooi begin, waarvan wij hopen dat het de consumenten op een andere manier zal laten handelen op modegebied. Nog teveel fabrikanten voelen zich niet geroepen te veranderen zolang de consument nog massaal voor de goedkope opties gaat. Daar is de concurrentie te groot voor. Dus de consument heeft de macht om de markt te veranderen en te zorgen dat we een gezonde economische situatie creëren in deze branche”, aldus Goodbrandz directeur Cécile Scheele.

Duurzame mode zit lekkerder

“Na de ramp met de kledingfabriek in Bangladesh is wederom duidelijk geworden dat er nog veel mis is in de kledingindustrie. We willen het anders, maar veel mensen weten niet precies hoe. De keuze voor duurzamere mode maken we tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week samen met de retailers zichtbaar, evenals op onze website Kiesduurzamemode.nu. Een kledingstuk met een goed verhaal, dat gemaakt is met respect voor mens, dier en milieu zit gewoon lekkerder”, aldus Matthijs Kettelerij, communicatiemanager Urgenda en projectleider bij Kiesduurzamemode.

#DSFW

Volg de Dutch Sustainable Fashion Week via Twitter #DSFW en Facebook. Kijk voor meer informatie en alle deelnemende winkels op www.dsfw.nl

 

 • solopine
  15 juni 2015 at 02:39

  Exercitation photo booth stumptown tote bag Banksy, elit small batch freegan sed.

  • solopine
   15 juni 2015 at 02:40

   Et leggings fanny pack, elit bespoke vinyl art party Pitchfork selfies master cleanse..

 • solopine
  15 juni 2015 at 02:40

  Aliquip veniam delectus, Marfa eiusmod Pinterest in do umami readymade swag. Selfies iPhone Kickstarter, drinking vinegar jean shorts fixie consequat flexitarian four loko.