Fair Finds

FRD find out

Vind je fair fashion en vele andere duurzame en eerlijke producten, restaurants, eten en drinken via deze mooie initiatieven, websites en apps.

 

Talking Dress

Het boek, de website en app van Marieke Eyskoot, dé eerlijke kleding expert van Nederland, met alle ins en outs over duurzame trendy modemerken en shops. Met de app vind je adresjes bij jou in de buurt voor het aanschaffen van je groene garderobe.

 

Rank a Brand

Wil je weten hoe duurzaam jouw favoriete modemerk is? Check het via de site en app van Niels Oskam, die Rank a Brand gebouwd heeft met en voor consumenten. Op Europa’s grootste duurzame merkenvergelijkingssite kan je checken welke merken nu al duurzaam bezig zijn. Schort het nog aan een duurzaam beleid bij je favoriete modemerk, geef het merk dan een por via de site. Wil jij als brandwatcher meehelpen met het onderzoek van Rank a Brand meld je dan aan op de site.

 

Eerlijk Winkelen

Eerlijk winkelen wil voor alle steden in Nederland winkelroutes uitzetten die je naar winkels en eettentjes leiden die tweedehands, fair trade en biologische producten verkopen of op het menu hebben.

 

Eco Goodies

Hier vind je een overzicht van de beste en leukste duurzame en fair trade webwinkels met alles van biologische babykleertjes en eco mode tot energiebesparende gadgets en recyclebare schoenen.

 

Strawberry Earth

Don’t just buy green, buy awesome. Strawberry Earth deelt namelijk graag mooie dingen met je. Elke dag brengen zij jou hun favoriete duurzame producten en dingen om te doen voor een kennismakingsprijsje. Denk aan wish list sneakers of een superzachte sleeve voor je lievelings Mac computer. ‘Ome Strawberry’ regelt een goede deal voor je. Cool initiatief dat zijn steun geeft aan good causes that rock.

 

Mode voor Morgen

Lees alles over de favoriete adresjes van Lynsey Dubbeld, trendanalist en fashionista met idealen. Ook met het boek Mode voor Morgen leidt ze je door de jungle van ecofashion: mode die zich niet alleen richt op het nu, maar ook op de toekomst, labels die zich bekommeren om de mensen en het milieu achter onze must-haves.

 

Ecoweetjes

De online gids van deze leuke Ecomama probeert je een beetje duurzamer en meer eco te laten leven, zonder dat je luxe op hoeft te geven. Ze schrijft over mode en de eco lifestyle en speurt naar goede achtergrondinformatie. Lees op haar weblog bijvoorbeeld hoe je een mooie tas maakt van die rok die je niet meer gaat dragen.

 

Allesduurzaam

De grootste groene bedrijvengids van Nederland, met ruim 18.000 winkels en bedrijven die duurzame producten of diensten aanbieden. In de rubriek kleding & verzorging lees je alles over duurzame mode en nieuwtjes op dit gebied.

 

Shopjegroen

Kiest alleen de beste en écht duurzame producten voor jou uit. Je vind er duurzame kledingmerken als Alchemist, Kuyichi, Studio JUX en Komodo, maar ook de duurzame kledinglijnen van Adidas en andere grote merken. Als je iets aanschaft op Shop je Groen compenseren zij een deel van de CO2 voetafdruk van je aankoop door bomen te planten. Je kan hier dus shoppen totdat je helemaal groen ziet.

 

Groen Voer

De redactie van Groenvoer bestaat uit onafhankelijke professionals. Als specialisten in hun eigen vakgebied, schrijven zij over wat hen bezig houdt. Op Groenvoer vind je recensies en artikelen over groene hotspots, biologische producten, vegetarisch eten, sociaal ondernemen en duurzaam leven. Positief, maar met een kritische blik.

No Comments

Leave a Reply